Goudse Spellendag 14 oktober 2018

Op zondag 14 oktober a.s. is het weer tijd voor een gezellige Goudse Spellendag! Kom GRATIS van 12:00 tot 18:00 de nieuwste spellen proberen in Gebouw Concordia. Naast alle nieuwe uitgaves zijn er natuurlijk ook veel oudere klassiekers!

Wat is er zoal te doen deze middag? Ook dit keer hebben we gezorgd voor een leuk gevarieerd programma!

Zo kan je meedoen met het 999Games Beverbende toernooi!

In Beverbende gaan tactiek en geheugen hand in hand. Je hebt 4 kaarten met strafpunten gedekt voor je liggen, maar je mag er maar twee bekijken. Als je aan de beurt bent, trek je een kaart en doe je daar een actie mee. Zo kun je de kaart tegen één van je gedekte kaarten ruilen of zelfs invloed uitoefenen op de kaarten van de andere spelers. Als jij de minste strafpunten hebt, win je de ronde.

Naast leuke prijzen voor de winnaars. Iedere deelnemer ontvangt een speciale Beverbende promo De Superbever. Met deze actiekaart mag je 4 kaarten naar keuze bekijken die op tafel liggen.

Daarnaast kan je 2 nieuwe spellen van 999Games proberen: Best Treehouse Ever en Via Stracciatella!

In Via Stracciatella beheer je een ijscokar. Zoek de beste locaties om klanten te lokken en lever de door hun gewenste ijsco’s. Op die manier scoor je loyaliteitspunten. Wie er aan het einde de meeste heeft, wint het spel.

De spelers in Best Treehouse Ever moeten bij het bouwen ervoor zorgen dat kaarten van dezelfde kleur aan elkaar grenzen en dat de boom niet te ver naar een kant helt. Kies je namelijk een kaart die je niet kunt leggen, dan ben je hem kwijt. Aan het einde van de ronde bepalen de spelers gezamenlijk welke kaarten punten scoren.

Ook deze oktober-editie weer een NK Rifugio! Het populaire spel over kamperen en wandelen in de bergen met alle obstakels van dien behoeft nauwelijks nog introductie. Het toernooi is weer compleet met mooie prijzen, speciale T-shirts, en een uiterst gemotiveerde auteur/speler die zijn magere prestatie van vorig jaar graag goed wil maken!

Het is dit keer alweer de 4de editie van dit leuke toernooi!

Zoals altijd worden er eerst twee of drie kwalificatie rondes gespeeld, waarna de beste spelers doorgaan naar de finales.

 

Opgeven voor dit toernooi en/of het Beverbende toernooi kan via toernooi@goudsespellendag.nl Opgeven kan op de dag zelf tot 13:00 uur, maar VOL=VOL!

Ook White Goblin Games is weer aanwezig met de nodige mooie nieuwe spellen. Dit keer met een expertspel, een familiespel, een 2-speler spel en een klein spelletje (filler). Voor ieder wat wils dus!

Het expertspel is Altiplano! De inwoners van de Altiplano, de Zuid-Amerikaanse hoogvlakte tussen de hooggebergten van Bolivia en Peru, moeten creatief omgaan met de schaarse grondstoffen en  landbouwmogelijkheden. Door te vissen op het Titicacameer, erts te delven, alpaca’s te fokken en goederen te verhandelen voorzien de bewoners zich van een gestaag groeiende rijkdom. Nieuwe productieplaatsen worden gebouwd, opdrachten worden vervuld en goederen worden opgeslagen in de pakhuizen voor zware tijden. Ook de aanleg van wegen is belangrijk, omdat die de ontwikkeling versnellen. De inwoner die het best van zijn mogelijkheden gebruik weet te maken, zal aan het einde de rijkste oogst hebben.

Het casual spel is Spring Meadow, waarin de eerste tere bloempjes het einde aan van een strenge winter aankondigen. De zon schijnt met de dag langer en verdrijft beetje bij beetje de sneeuw. Weelderige weiden bloeien en nieuwsgierige marmotten ontwaken langzaam uit hun winterslaap. Eindelijk begint de lente in de bergen. Het perfecte moment voor een wandeling. Kies je route zorgvuldig, pas op voor de burchten van de marmotten en pak voldoende te eten in; de kans om een edelweiss-wandelspeldje te verdienen is niet groot als je hongerig in de sneeuw zit.

In Hanamakoji ben je de eigenaar van een traditioneel Japans restaurant en wil je de gunst van 7 geisha’s voor je winnen. Zij zijn de vertegenwoordigers van de Japanse cultuur en traditie. Zij zijn meesters in vele kunsten: muziek, zingen, dansen, geestige conversaties en de thee ceremonie. Hun gunst kan jou en je restaurant veel aanzien bezorgen.

Dobbelland, tenslotte, is een racespel met eenvoudige regels. Je hoeft niet te rekenen en geen punten te tellen. Degene die als eerste negen schatvelden heeft bereikt, wint het spel. Maar ook de speler die als eerste alle velden van één kleur weet aan te kruisen mag de overwinning claimen.

 

Naast al het bordspel ‘geweld’ is er natuurlijk ook tijd voor een goed RPG. Zoals gebruikelijk zal ook nu weer de Pathfinder Society aanwezig zijn om deze leuke andere spelvorm te promoten! Heb je nog nooit meegedaan? Maak dan van de gelegenheid gebruik en duik in de wereld van fantasy! Een absolute aanrader voor elke bordspeler!

 

Zeker het proberen waard op de Goudse Spellendag is het spel The Great Tour van Tactic! Dit spel is genomineerd voor Spelgoed van het Jaar 2018! Je kan het spelen met de auteur Dennis Merx zelf!

Europa heeft vele hotspots en jij gaat ze bezoeken met een groep toeristen in een minibus. Je rijdt van La Scala in Milaan naar de Arc de Triomphe in Parijs om daarna koers te zetten naar Amsterdam.  De concurrentie probeert het sneller en beter te doen dan jij, dus moet je je tickets handig uitzoeken en slim manoeuvreren. Wie dat het beste doet scoort de meeste punten.

De bonus voor de snelste Great Tour kan het spel compleet op zijn kop zetten.

Ook HenMar Games ontbreekt deze keer niet. Met natuurlijk de leukste abstracte spellen!

Naast eigenaar/auteur Ellis Hendriksen zal ook auteur Sven Wijnands aanwezig zijn met diverse leuke spellen en prototypes!

 

Vorig jaar kon men op de Goudse Spellendag vast kennis maken met een prototype van het spel Ruthless. Dit prachtige pirate kaartspel is nu klaar en kan alvast op 14 oktober gespeeld worden! Er zal ook een aantal advance copies te koop zijn, dus grijp je kans!

Ruthless is een innovatief, instinctief en spannend kaartspel, waarbij je zelf een set kaarten kiest waarmee je speelt, het zgn. Deck Building principe. Dit spel heeft een mooi doorgevoerd piratenthema. De unieke manier om gevechten uit te voeren aan het einde van een ronde en het gebruik van explosie kettingreacties zijn het hart van het spel. De ontwerper is ook de illustrator.

Ook auteur Jeroen Geenen is van de partij. Hij zal weer een aantal prototypes bij zich hebben van leuke vlotte spelletjes zoals we van hem gewend zijn!

Daarnaast zal bij Simtasia weer een leuk spel in het fantasy thema te proberen zijn.

Meer nieuws volgt nog!

De gegevens nog even op een rijtje:

Goudse Spellendag
14 oktober
Inloop en spelen van 12:00 tot 18:00
Toegang GRATIS

Consumpties zijn verkrijgbaar voor zeer vriendelijke prijzen aan de gezellige bar – GEEN PIN!

Geef een reactie