Bezoekersinformatie

De Goudse Spellendag is een initiatief van Spelgroep Gouda (The Wanderers of Light) in samenwerking met de Goudse spellenwinkels Simtasia en De Goudse Spellenwinkel.

SPELEN

Doel van de spellendag is zoveel mogelijk mensen in aanraking laten komen met ‘het betere spel’. Dat kan vervolgens variëren van traditionele spellen, sterk thematische spellen, spellen waarin tactiek, strategie of onderhandelingen de boventoon voeren tot wargames en Role Playing Games. De spellenwinkels en de spelgroep zorgen voor voldoende demo-spellen en zorgen voor uitleg. Daarnaast mag iedereen natuurlijk zijn eigen favoriete spel meenemen en medespelers vinden.

AUTEURS EN UITGEVERS

Naast de aanwezige demo-spellen zijn ook auteurs en uitgevers aanwezig om hun eigen spel te promoten. Grijp je kans en versla de maker van je favoriete spel of speel een nieuw spel met uitleg uit eerste hand. Heb je zelf een spel ontwikkeld of ben je daar mee bezig? Neem contact op met de organisatie en wij zorgen dat je een tafel toegewezen krijgt.

PROBEREN

Daarnaast kan je eens iets nieuws proberen. Speciaal voor nieuwe spelers zijn er bijvoorbeeld introductie sessies in Role Playing Games, een speciaal soort spel dat zonder bord maar met veel fantasie en dobbelstenen gespeeld wordt. Dit kan je een beetje vergelijken met een groep spelers de rollen op zich nemen zoals in een boek of film (bijvoorbeeld The Hobbit). De spelleider schetst de situatie en de spelers moeten hun keuzes maken binnen die situatie. Uitdagingen en conflicten worden opgelost met de dobbelstenen.  Of probeer eens een wargame, waarbij een slag wordt nagespeeld uit een min of meer bekende oorlog.

FANTASY EN SCI-FI

Omdat Fantasy en Science Fiction 2 hoofdthema’s zijn in spellenland en in de spelgroep, maken we ook regelmatig een cross-over en hebben we een auteur of illustrator van boeken uit dit genre te gast. Maak een praatje en laat je boek signeren met persoonlijke boodschap.

TOERNOOIEN

Naast de vriendschappelijke spellen zijn er ook toernooien. Hier wordt met het mes op tafel gespeeld (een heel klein mesje weliswaar;  het gaat nog steeds om de gezelligheid!) om een mooie prijs en/of titel te winnen.

KOPEN

Uiteraard bestaat de mogelijkheid om je nieuwe favoriete spel gelijk te kopen of om gewoon eens te snuffelen tussen de spellen die aangeboden worden door de auteurs en de aanwezige spellenwinkels.

GRATIS

En het beste van allemaal… De toegang is volledig gratis!!! Dit maakt van de Goudse Spellendagen de grootste gratis Spellenbeurs van Nederland!

BEREIKBAARHEID

Gebouw Concordia ligt centraal in Gouda aan de mooie Westhaven, nummer 27. Parkeren in de Goudse binnenstad is gratis op zondag, ook in de niet-overdekte parkeergarages P1, P2 en P3. Wij raden P3 – Klein Amerika aan, vanaf hier is het minder dan 10 minuten lopen. Ook aan de straatkant parkeren is gratis, maar een plekje is lastig te vinden. Op het kaartje hieronder zie je de verschillende mogelijkheden met de looproutes. Volg de toeristenbordjes stadhuis. Op de markt loop je vervolgens, met je rug naar het stadhuis en de Waag, aan de rechterkant de ING voorbij. Volg deze weg totdat je bij Concordia bent. De zwarte pijl geeft de locatie van Concordia aan.

map

 

 

3 Responses to Bezoekersinformatie

 1. Bacchus schreef:

  waar kan ik informatie vinden over de spellendag van 15 januari?

  • admin schreef:

   Hallo en sorry voor de late reactie!

   we zijn net begonnen met de informatie over de Spellendag van 15 januari. Zoals gebruikelijk is deze van 12:00 tot 18:00 in Concordia, WestHaven27 in Gouda. Was je naar iets speciaal qua informatie op zoek?

   Met vriendelijke groet,
   Frank
   Goudse Spellendag

Geef een reactie