Tour de France of Ronde van Gouda?

Toegegeven, in de ronde van Gouda zal je geen Alpe d’huez, Tourmalet of 1 van die andere mooie cols vinden. Toch kan je aardig aan de bak op 21 September met Linkeballen, het mooie wielerspel van Hulst Games.

Linkeballen is een bordspel dat standaard wordt gespeeld in gezelschappen van twee tot vier spelers. De basiseditie van het bordspel kent twee etappes, waarin ieder een ploeg van drie renners aanstuurt. Daarnaast zijn er diverse uitbreidingen in ontwikkeling zoals nieuwe etappes (speelborden) en extra renners en teams.

Onderdelen als krachten sparen, windvoordeel pakken, op het juiste moment je slag slaan, wieltjes zuigen en je tegenstander flink dwarszitten maken het spel dynamisch en uitdagend.

Iedere speler ontvangt een aantal speelkaarten met daarop verschillende cijfers. Deze cijfers staan voor het aantal seconden (vakjes) dat een renner vooruit mag. Een renner bepaalt dus zelf wanneer hij of zij op welk tempo speelt, of hij kopwerk doet of mogelijk in ploegbelang bewust een gaatje laat vallen. Het wieler-bordspel kent vlakke etappes, bergetappes en ploeg- en persoonlijke tijdritten. Per etappe noteert iedere renner, eventueel online, een eigen tijd en score. Op basis daarvan worden etappe-, tussen- en eindklassementen berekend voor zowel de renner individueel als de ploeg. We kennen dan ook een gele trui (aanvoerder van het persoonlijk klassement) en ploegen- en puntenklassementen.

Linkeballen

Door middel van een QR-code op iedere etappe van het bordspel en je smartphone kan je gebruik maken van de ondersteunende Tourcalculator. Dit hulpmiddel houdt de standen bij. Natuurlijk kunnen deze standen en scores ook handmatig op scoreformulieren worden bijgehouden.

Iedereen die van bordspellen, gezelligheid of wielrennen houdt, zal dit spel zeer gaan waarderen. Je hoeft geen wiellerliefhebber te zijn om dit spel toch te waarderen, dus ‘trap’ gezellig een rondje mee met de makers van Hulst Games.

Geef een reactie