De White Goblins zijn er weer met Weerwolven en 2 andere topspellen!

Ook dit keer is White Goblin Games van de partij en zij hebben natuurlijk weer een aantal topspellen mee. Naast de traditionele Weerwolven & Waaghalzen sessies zijn dat dit keer Istanbul en Machi Koro!

 

wgg

 

Weerwolven en Waaghalzen is inmiddels een klassieker op de Goudse Spellendagen! Je leeft in de 16e eeuw en je woont in een rustig dorpje. Maar dan wordt deze rust ernstig verstoord door kwaadaardige weerwolven… Kun jij samen met de andere dorpelingen ontdekken wie deze gevaarlijke weerwolven zijn, voordat ze tijdens hun nachtelijke avondturen alle dorpelingen hebben verslonden? Of ben jij zelf zo’n verschrikkelijk weerwolf die ‘s nachts op pad gaat en overdag zijn ware identiteit angstvallig verborgen houdt? Op de Goudse Spellendag speel je Weerwolven in een aparte, stille ruimte… De ultieme locatie dus voor het ultieme  party spel voor 5 tot 68 personen!

WeW_3D_box

Istanbul is de huidige topper in het grote-spel segment van WGG. Uitgeroepen in Duitsland tot het Kennersspel van het Jaar 2014 en genomineerd voor vele andere prijzen; dit mag met recht een topper genoemd worden!

Het is een drukte van belang op de bazaar. Handelaren en hun assistenten haasten zich door de nauwe steegjes en proberen hun concurrenten te slim af te zijn. De sleutel tot succes ligt in een goede organisatie: assistenten vullen de handkarren bij de diverse pakhuizen en brengen deze vervolgens met gezwinde spoed naar de juiste bestemming. Elke handelaar wil namelijk als eerste een bepaald aantal robijnen in zijn bezit krijgen. Zet je assistenten slim in en probeer de kostbare edelstenen sneller dan je tegenstanders te verzamelen in dit strategische spel! Een nieuw bordspel van Rüdiger Dorn. Verzamel goederen met je handelaar en assistenten, verkoop deze op de markt of breng deze naar de sultan. Zoek de optimale route door de stad, ontwijk je tegenstander of probeer juist hun plannen te dwarsbomen. Koop edelstenen of haal deze aan de sultan in ruil voor goederen: de eerste speler met 5 edelstenen wint het spel. Dynamische opbouw speelveld: de bazaar is elke keer anders opgebouwd, wat vraagt om steeds een andere strategie. Dobbelstenen zorgen voor een goede balans tussen tactiek en geluk. En dit alles met een aangename speelduur: beleef een groots avontuur binnen een uur!

Istanbul_3d

Machi Koro kaart-/dobbelspel is 1 van de surprise-hits van het afgelopen jaar uit het Verre Oosten. Door het slim uitspelen van kaarten bouw je een eigen stad. Je bent namelijk gekozen als burgermeester en de inwoners van je stad hebben nogal wat wensen; een pretpark, kaasfabrieken en zelf een eigen tv-zender! Tijdens jouw beurt kunnen de andere spelers echter ook nog hun slag slaan… Vlot toegankelijk spel met weinig spelregels en slecht een half uur speeltijd.

MachiKoro

Geef een reactie