Steden centraal bij White Goblin Games

Bij White Goblin Games kan je dit keer met name spellen proberen waarin steden centraal staan. En het zijn 2 toppers die je absoluut gespeeld moet hebben!

Istanbul is de huidige topper in het grote-spel segment van WGG. Uitgeroepen in Duitsland tot het Kennersspel van het Jaar 2014 en genomineerd voor vele andere prijzen; dit mag met recht een topper genoemd worden! En Machi Koro is 1 van de surprise-hits van het afgelopen jaar uit het Verre Oosten.

Het is een drukte van belang op de bazaar in Istanbul. Handelaren en hun assistenten haasten zich door de nauwe steegjes en proberen hun concurrenten te slim af te zijn. De sleutel tot succes ligt in een goede organisatie: assistenten vullen de handkarren bij de diverse pakhuizen en brengen deze vervolgens met gezwinde spoed naar de juiste bestemming. Elke handelaar wil namelijk als eerste een bepaald aantal robijnen in zijn bezit krijgen. Zet je assistenten slim in en probeer de kostbare edelstenen sneller dan je tegenstanders te verzamelen in dit strategische spel! Een nieuw bordspel van Rüdiger Dorn. Verzamel goederen met je handelaar en assistenten, verkoop deze op de markt of breng deze naar de sultan. Zoek de optimale route door de stad, ontwijk je tegenstander of probeer juist hun plannen te dwarsbomen. Koop edelstenen of haal deze aan de sultan in ruil voor goederen: de eerste speler met 5 edelstenen wint het spel. Dynamische opbouw speelveld: de bazaar is elke keer anders opgebouwd, wat vraagt om steeds een andere strategie. Dobbelstenen zorgen voor een goede balans tussen tactiek en geluk. En dit alles met een aangename speelduur: beleef een groots avontuur binnen een uur!

Istanbul_3d

In het Machi Koro kaart-/dobbelspel moet je door het slim uitspelen van kaarten je een eigen stad bouwen. Je bent namelijk gekozen als burgermeester en de inwoners van je stad hebben nogal wat wensen; een pretpark, kaasfabrieken en zelf een eigen tv-zender! Tijdens jouw beurt kunnen de andere spelers echter ook nog hun slag slaan… Vlot toegankelijk spel met weinig spelregels en slecht een half uur speeltijd.

MachiKoro

 

One Response to Steden centraal bij White Goblin Games

  1. Robèr Boonmann Robèr Boonmann schreef:

    Wil je Carnaval ontvluchten……..kom dan zondag naar Gouda.

Geef een reactie