Dungeons & Dragons bordspel Wrath of Ashardalon

simtasia            Bergsala

Bij de verkoopstand van SF/Fantasy specialist Simtasia op de Goudse Spellendag komende zondag kan je ook het Dungeons & Dragons bordspel Wrath of Ashardalon proberen. Gedistribueerd in Nederland door Bergsala-Enigma.

Dungeons & Dragons is natuurlijk het klassieke en originele RPG uit de jaren ’70 van de vorige eeuw, maar maakt als merknaam het laatste jaar ook furore vanwege de buitengewoon goede en thematische bordspellen. Deze bordspellen zijn leuk voor iedereen, en fantasy is natuurlijk helemaal ‘hot’ na filmseries als Lord of the Rings en The Hobbit.

Dungeons-and-Dragons-Wrath-of-Ashardalon-components

Wrath of Ashardalon is een cooperatief bordspel voor 1-5 spelers. Elke speler kiest 1 van de klassieke Fantasy personages als zijn speelfiguur, een magier, priester, vrijbuiter, krijger of rover. Elke beurt verkennen de spelers het grottenstelsel van een berg van waaruit donkere rook de omliggende landen in de schaduw heeft gedompeld. Tijdens het verkennen van het interne van de berg komen de spelers allerlei obstakels tegen. Zo komen zij ook Orcs en andere monsters tegen. Samenwerkend moeten zij al deze obstakels overwinnen.

Het spel bevat diverse scenario’s en queestes om uiteindelijk tot het ultiemde doel te komen… Het overwinnen van de machtige rode draak in de grootste grot van de berg; de oorzaak van alle donkere rook…

Een spel volop interactie, samenwerking, tactiek, mooie componenten en een vleugje geluk.

 

 

Geef een reactie