Oude bekenden bij Henmar Games

Ellis Hendriksen van Henmar Games neemt spellen mee die op vorige Spellendagen al in een eerder stadium van ontwikkeling gespeeld konden worden. Benieuwd hoe deze spellen zich ontwikkelen? Of heb je ze nog niet kunnen proberen. Schuif dan aan bij deze sympathieke auteur/uitgever!

1 van de 2 spellen is het verrassende tweepersoonsspel Battle of the Pinguïns! Dit spel is bijna klaar om uitgegeven te worden, getuige ook de mooie illustraties van Mark van Olmen!

De titel zegt het op zich natuurlijk al en verraadt ook dat het hier niet om gewone pinguïns gaat! Pinguïns zijn immers doorgaans vredelievende beestjes, maar dat zijn deze zeker niet. Twee rivaliserende soorten willen elkaars gebied veroveren en dat gaat uiteraard niet zonder slag, stoot of beet…

In dit hilarische, uiteraard fictieve, spel is moord en doodslag eerder regel dan uitzondering!

Ondanks dat het spel in principe voor 2 spelers is, is er ook een variant waarmee in teams 2 tegen 2 gespeeld kan worden.

 

ton01 visjes

 

The Orchestra is een het tweede spel wat gespeeld kan worden. Hierin moeten spelers een orkest samenstellen en een dirigent opleiden. Muzikanten verkrijg je door de juiste kaartjes te verzamelen en op het bord te plaatsen. Geen competitie zonder jury, dus een jury is in het spel verweven. De jurymeter gaat omhoog door specifieke plaatsingen in het orkest, als de meter vol is mag je een extra actie uitvoeren. Maar je kunt elkaar ook verwijderen van specifieke plekken in het orkest waardoor je elkaars jurymeter kunt beïnvloeden. De dirigent ontwikkel je door ontwikkelkaartjes te verzamelen, Hoe beter je de dirigent ontwikkelt, des te meer speciale acties je uit mag voeren. Hiernaast heb je ook nog opdrachtkaartjes die voor de tegenstanders geheim zijn en beïnvloedingskaartjes die voor iedereen (of voor een enkel persoon) positief of negatief uitvallen.

Dirigent Contrabas

 

Geef een reactie