Kumbu, clover en meer

Dennis Merx en Kees Meis, de mannen achter uitgever Rielekst komen ook deze keer weer naar de Goudse Spellendag.

Dit keer nemen zij mee hun leuke spellen Kumbu en Clover mee en wat nieuwe spelconcepten!

 

CloverKumbu_Dubbelzijdig_Kaartspel

KumbuKumbu betekent in het Swahili ‘geheugen.

Het Kumbu Dubbelzijdig Kaartspel heeft 4 spelvarianten: Kumbu Kadi, Kumbu Pesten, Kumbu Zabuni en natuurlijk Kumbu Memo. Bluffen, tactiek, geluk en geheugen komen in deze spelvarianten ruimschoots aan bod. Simpele basisregels met eenvoudige regels per variant doen denken aan de traditionele kaartspelletjes, maar er is altijd een twist.

Kumbu Dubbelzijdig Memo bevat 5 spelvarianten met oplopende moeilijkheidsgraad waarbij verschillende tactieken gebruikt kunnen worden. Leuk voor jong en oud.

Clover is een eenvoudig snel kaartspel. De spelers spelen om de beurt een kaart uit om op tafel een klavertje te vormen met 1 simpele regel: de kleur die je spelt mag nog niet op tafel liggen. De symbolen op de kaarten geven een extra draai aan het spel. Zo kan de speelvolgorde plotseling omdraaien of wordt verplicht met open kaarten te spelen. Elke speler heeft uiteindelijk maar één doel, de eerste zijn om al zijn handkaarten uit te spelen!

De nieuwe spelconcepten zijn: een abstract spel voor 2-4 spelers en een spannend bied-en-bluf spel. Nieuwsgierig? Kom dan meespelen!

 

Geef een reactie