999Games Nederlandse Spellenprijs genomineerde

 

999

Dit keer kan je op de Goudse Spellendag bij 999Games het spel spelen wat genomineerd is voor de Nederlandse Spellenprijs 2016! 999 Games is al vaak genomineerd voor De Nederlanse Spellenprijs en ze hebben deze ook al vaak mogen winnen. Vorig jaar nog hebben ze deze mooie prijs ontvangen voor Concordia. Dit jaar kan 999 Games ‘Marco Polo’  toevoegen aan de lijst met nominaties in de categorie expertspellen voor de NSP.

In het tactische en strategische Marco Polo ben je één van de karakters die na de ontdekking van de zijderoute door Marco Polo een soortgelijke reis gingen maken. Elk karakter heeft unieke eigenschappen, die hem in het spel bepaalde voordelen opleveren. Elke ronde begint met het werpen van 5 dobbelstenen. Deze bepalen voor een deel welke mogelijkheden je hebt. Hoe hoger de dobbelstenen, des te waardevoller zijn je acties, maar je moet er ook meer voor betalen als je een actie kiest die al bezet is.

Marco Polo heeft zoveel keuzemogelijkheden, dat het spel altijd anders is. Een aanrader voor de echte liefhebbers!

een strategisch bordspel met dobbelstenen, waarbij timing een cruciale rol speelt. Je probeert anderen steeds een stap voor te blijven in deze uitdagende trip met een origineel actiesysteem. De verschillende personages geven iedere speler zijn eigen uitgangspositie. Hoewel zeer verschillend en sterk, blijken ze prima gebalanceerd. Daarnaast geeft de samenstelling en spreiding van de stadsacties elk spel zijn eigen karakter. Door deze enorme hoeveelheid variatie is elk spel weer een nieuwe ontdekkingsreis.

  Saboteur

Daarnaast een klassieker uit de stal van 999 Games: Saboteur!

Schatgravers en saboteurs zitten elkaar dwars in dit rollenkaartspel. De vraag is alleen wie aan welke kant staat!

Iedere speler krijgt een rollenkaart, die aangeeft of hij een saboteur of een schatgravende dwerg is. Hij houdt zijn rol voor iedereen geheim, maar mag natuurlijk ondertussen roepen wat hij wil. Verder krijgt iedere speler een aantal kaarten met gangen, gereedschap of sabotagemogelijkheden. De schatgravers hebben tot doel om de schat te vinden, terwijl de saboteurs dat proberen te voorkomen. Zo kunnen ze elkaars gereedschap saboteren of gangen de verkeerde kant uitleggen. Omdat niet met zekerheid kan worden vastgesteld wie bij welke partij hoort, kan het best voorkomen dat je zo een bondgenoot hindert. De winnende partij krijgt aan het einde van het spel een beloning. Wie na een aantal ronden de meeste beloningen heeft verzameld, wint het spel.

Saboteur is een ideaal spel voor grotere groepen, maar is al erg leuk vanaf 3 spelers

 

 

 

 

 

999-MPO01_spelproduct

Geef een reactie