Mooie coöperatieve spellen voor alle leeftijden!

Na lange tijd verwelkomen we graag Sunny Games terug op de Goudse Spellendag 23 oktober!

Sunny Games is de specialist in coöperatieve spellen en deze Spellendag kan je een paar van hun toppers uitproberen. Schuif aan bij Nysiros, ZooMemo of probeer een nieuw prototype!

logo-sunnygames

De vulkaan van het Griekse eiland Nisyros wordt actief! Een aantal grote uitbarstingen zorgt ervoor dat het hele eiland onder de lava wordt bedolven. De inwoners moeten op tijd het eiland zien te verlaten door genoeg boten te bouwen. Ze kunnen de lavastroom tegenhouden door dammen te bouwen. Komt er een nieuwe uitbarsting in deze richting dan bezwijkt de dam echter alsnog onder de druk en stroomt de lava verder.

Om boten te bouwen is hout nodig, voor het bouwen van dammen is steen nodig en er wordt graan verbouwd om de werkers te voeden. Deze drie grondstoffen zijn te vinden op de vulkaanhellingen. De bovenste gebieden leveren het meest op, maar zullen al snel bedekt raken met lava. De werkers moeten soms grote risico’s nemen om genoeg grondstoffen te kunnen verzamelen.

Lukt het om alle inwoners te redden voordat het hele eiland onder de lava is bedolven?

Nisyros is een dynamisch strategiespel dat tot het eind toe spannend is vanwege de verrassende gebeurtenissen. Het is makkelijk te leren en kan in een paar stappen uitdagender gemaakt worden. Daardoor spreekt het spel zowel gelegenheidsspelers als veelspelers aan.

nisyros nisyros-voorkant zoomemo zoomemo

ZooMemo heeft een Gouds tintje door illustraties van de Goudse Renske Harkema en is speciaal voor onze jongere spelers!

Vandaag gaan de jonge dieren op avontuur in de dierentuin. Aan het einde van de dag helpen wij ze om hun eigen plek terug te vinden. Maar plotseling brult de leeuw! De jonge dieren schrikken en rennen door elkaar! Ondertussen is de directeur onderweg naar de dierentuin. Lukt het om alle dieren naar hun plek te brengen voordat de directeur er is?

ZooMemo is de coöperatieve pendant van het bekende memory. De spelers helpen elkaar om de kaarten te onthouden!

Geef een reactie